Rolstoelvervoer

Taxicentrale West-Friesland beschikt over diverse functionele rolstoelbussen voor mensen die zich niet zelfstandig kunnen verplaatsen over een grotere afstand. Daarmee verzorgen wij het deur- tot deurvervoer voor personen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel.

Rolstoelpassagiers zijn bijzondere passagiers. Daarom geeft Taxicentrale West-Friesland hen net dat beetje extra aandacht. Dat begint al bij de voorkennis van onze chauffeurs. Zo zijn al onze chauffeurs op de hoogte van de Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden (Code VVR). Dit betekent dat zij de geldende veiligheidsprocedures volgen en materialen op de juiste manier gebruiken.

Kan de passagier plaatsnemen op een gewone autostoel, dan is onze chauffeur daarbij behulpzaam en zet hij of zij de lege rolstoel als bagage goed vast. Kan de rolstoelpassagier geen transfer maken naar een autostoel of bank, dan weten onze chauffeurs precies welke maatregelen zij moeten treffen om de rolstoel vast te zetten. Belangrijker nog: ze nemen de tijd om dit goed te doen. Vanzelfsprekend passen zij hun rijgedrag aan zodat de rolstoelgebonden passagier een prettige en zorgeloze rit beleeft.

Klomp bezit specifieke vervoersmiddelen voor het rolstoelvervoer. Onze comfortabele rolstoelbussen beschikken over moderne liftinstallaties en vastzetsystemen. Wilt u meer informatie over deze service? Maak dan gebruik van het offerteformulier op onze website of neem contact op met onze centrale.